DUN Panchor

Monday, May 27th

Last update02:09:31 PM GMT

You are here:: Blog Berita Program DUN / Aktiviti ADUN

Program DUN / Aktiviti ADUN

Majlis Perasmian Kompleks Purnama

E-mail Print PDF

PENGKALAN CHEPA - 10 Januari 2008, Majlis Perasmian Kompleks Purnama Pkln Chepa telah selamat di sempurnakan oleh YTM Tengku Mahkota Kelantan, Tengku Muhammad Faris Petra tepat jam 12.40 tengahari. Majlis yang bersejarah ini turut di hadiri oleh YAB Tuan Guru Dato' Menteri Besar, YB Dato' Timbalan Menteri Besar, YB Dato' Speaker DUN Kelantan, Ahli-ahli Exco Kerajaan Negeri Kelantan, ADUN, Ketua-ketua Jabatan Kerajaan Negeri, Badan-badan Berkanun, Pemimpin Masyarakat berbagai peringkat dan Rakyat Jelata.

Read more...

Hayati Sirah Pengorbanan

E-mail Print PDF

PENGKALAN CHEPA, 18 Zulhijjah 1428 – Pengorbanan sebenar hanya akan berlaku apabila seseorang sanggup mengenepikan kepentingan diri sendiri demi kepentingan agama. Adun Panchor, Mohd Amar Nik Abdullah berkata, dalam kemeriahan sambutan Hari Raya Qurban yang paling penting ialah apabila seseorang itu dapat menghayati semangat pengorbanan sebagaimana dianjurkan oleh agama Islam. Katanya, semangat pemgorbanan Nabi Ibrahim a.s yang sanggup mengenepikan kepentingan dan perasaan diri sendiri demi memenuhi kehendak dan perintah Allah SWT mesti dihayati oleh semua umat Islam lebih-lebih lagi yang berada dalam gerakan Islam.

Beliau yang juga anggota Exco kerajaan Kelantan menambah, kesanggupan Nabi Ibrahim a.s mengorbankan putera kesayangan demi memenuhi perintah Allah SWT merupakan contoh terbaik bagi umat Islam dalam menghayati semangat pengorbanan."

Read more...

ADUN Panchor Serah Kunci Rumah Dhu'afat

E-mail Print PDF

DUN Panchor. Satu majlis penyerahan dan perasmian Projek Rumah Dhu'afat telah di langsungkan di Pulau Melaka oleh YB Ust. Nik Mohd Amar selaku adun Panchor pada 8 Muharram / 17 Januari lalu yang di hadiri oleh seluruh pimpinan MTD dan para penghulu.

Read more...

Page 9 of 9